Продукти:
• 1 кг пиперки (10-12 броя)
• 1-2 червени домата
• 200 г сирене
• 2 яйца
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1/2 ч. ч. олио
• 2 филии бял хляб
• 1/2 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в прясното мляко, изстискваме и го надробяваме. Прибавяме настърганото сирене, яйцата, обелените и ситно нарязани домати, наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме сместа и с нея пълним почистените от дръжките и семето чушки. Нареждаме ги в тавичка, поливаме с мазнината и печем в умерена фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...