Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 200 г овче сирене
• 40 г краве масло
• 40 г кашкавал
• олио, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едри картофи, обелваме ги, посоляваме и ги печем цели в умерено силна фурна.
Издълбаваме вътрешността им и я смесваме с настърганото сирене и маслото. Разбиваме всичко на пюре и с него пълним издълбаните картофи. Отгоре настъргваме кашкавал и нареждаме картофите в намаслена тавичка.
Запичаме отново в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....