Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 200 г овче сирене
• 40 г краве масло
• 40 г кашкавал
• олио, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едри картофи, обелваме ги, посоляваме и ги печем цели в умерено силна фурна.
Издълбаваме вътрешността им и я смесваме с настърганото сирене и маслото. Разбиваме всичко на пюре и с него пълним издълбаните картофи. Отгоре настъргваме кашкавал и нареждаме картофите в намаслена тавичка.
Запичаме отново в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...