Продукти:
• 4-5 домата
• 4 яйца
• 100 г сирене
• 50 г кашкавал
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме доматите на не много тънки кръгчета. Посоляваме и ги оставяме в топла фурна, за да засъхнат.
От ниско счупваме върху доматите яйцата, като внимаваме да не се разлеят жълтъците. Между яйцата поръсваме с настъргано или намачкано сирене и ситно нарязан магданоз. Поръсваме с настърган кашкавал и смлян черен пипер.
Поливаме с горещо олио или масло, оцветено с червен пипер и печем до готовност на яйцата.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...