Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с гъби и бешамел

 Домати, пълнени с гъби и бешамел

Продукти: (за 4 порции)

• 8 големи домата
• 2 глави лук
• 300 г гъби
• 1 филия хляб
• 80 г краве масло
• сол, магданоз, черен пипер

За соса:

• 4 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 2 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го изпържваме. Към него прибавяме нарязаните гъби, които сме попарили с кипяща вода. Слагаме магданоз, сол, черен пипер и малко трохи от сухия хляб.

Пълним с получената запръжка издълбаните домати. Нареждаме ги в тава, заливаме ги до половината с вода, където е изстискан сок от вътрешността на доматите и печем в умерена фурна, като през време на печенето ги поливаме със соса от тавата.

Затопляме млякото за бешамела. Прибавяме брашното и маслото и разбъркваме. Отстраняваме съда от огъня, прибавяме яйцата и посоляваме. От получения гъст бешамел с къдрав шприц правим роза върху всеки домат. После оставяме доматите да се позапекат само отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало