Кулинарни рецепти » Зрял фасул в гювечета

 Зрял фасул в гювечета

Продукти: (за 4 порции)

• 3 ч.ч. зрял фасул
• 10-12 маслини
• 4 глави лук
• 3 домата
• люти чушки /по желание/
• 2-3 супени лъжици олио
• червен пипер, джоджен
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато омекне.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме половината от доматите, които сме обелили и сме настъргали на ренде. Поръсваме с червения пипер и позапържваме.

Изсипваме запръжката при боба, посоляваме и прибавяме маслините, магданоз и джоджен. Разбъркваме ястието добре и го разпределяме в гювечета.

Във всяко гювече слагаме върху боба по две кръгчета домати и по една люта чушка. Захлупваме и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало