Продукти:
• 500 г стерилизирани аспержи (2 малки кутии)
• 2 сурови яйца
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. масло
• 3 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. галета
• 1 1/2 ч.ч. сок от консервата аспержи
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме в тефлонов тиган 2 с.л. масло и запържваме за 1-2 мин брашното. Разреждаме със сока от аспержите и прясното мляко и с постоянно бъркане оставяме сместа да поври на тих огън, докато се посгъсти. Изчакваме да се поохлади и я размесваме с разбитите сурови яйца, черен пипер и сол на вкус.
Изсипваме малко от соса в глинен гювеч и разстиламе половината нарязани на едро аспержи. Отгоре слагаме варените яйца, нарязани на четвъртинки, покриваме с останалите аспержи и заливаме с останалия сос. Поръсваме с галетата и слагаме тук там парченца масло.
Печем огретена 20-25 мин в предварително нагрята до 180°С фурна.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...