Кулинарни рецепти » Салата от червено зеле с вино

 Салата от червено зеле с вино

Продукти:

• 500 г червено зеле
• 1 к.ч. червено вино
• 1 ч.л. горчица
• 1-2 с.л. стафиди
• 1-2 ябълки
• 1 глава лук
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семенната част и ги нарязваме на резенчета. Обелваме лука и го нарязваме на тънки филийки.

Измиваме зелето, нарязваме го на дребно и го начукваме с дървено чукче, за да омекне. След това го заливаме с виното, посоляваме и прибавяме горчицата, стафидите, лимоновия сок и черен пипер на вкус.

Разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час в хладилник. После прибавяме ябълката и лука, разбъркваме и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало