Продукти:
• 3-4 глави лук
• 1-2 сушени чушки
• 2-3 с.л. олио
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Печем лука на скарата, докато омекне, след което го обелваме и го нарязваме на ситно.
Накисваме чушките в топла вода, леко ги препичаме и ги обелваме. Нарязваме ги на дребно и ги смесваме с лука.
Посоляваме, подправяме с оцет и олио и разбъркваме.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...