Продукти:
• 3-4 глави лук
• 1-2 сушени чушки
• 2-3 с.л. олио
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Печем лука на скарата, докато омекне, след което го обелваме и го нарязваме на ситно.
Накисваме чушките в топла вода, леко ги препичаме и ги обелваме. Нарязваме ги на дребно и ги смесваме с лука.
Посоляваме, подправяме с оцет и олио и разбъркваме.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...