Кулинарни рецепти » Салата от нахут

 Салата от нахут

Продукти:

• 1 ч.ч. нахут
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. олио
• сокът от 2 лимона
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• джоджен, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме, заливаме със студена вода и варим, докато омекне, като внимаваме зрънцата да не се разварят, а да останат цели.

Отцедеждаме и го изсипваме в плато за сервиране. Разстиламе върху него нарязания на ивички лук.

Счукваме чесъна с малко сол, прибавяме олиото и лимоновия сок и разбъркваме добре. Заливаме нахута с тази смес и отгоре поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало