Кулинарни рецепти » Пъстра салата с боб и картофи

 Пъстра салата с боб и картофи

Продукти:

• 200 г сварен зрял фасул
• 250 г пресни картофи
• 1 голяма ябълка
• 1 жълта чушка
• 1 малка глава лук
• 1 магданозен корен
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. зехтин
• 1 ч.л. сладка горчица
• 2 ч.л. ситно нарязана мащерка
• листа от зелена салата
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълката, нарязваме я на дребни кубчета, които поръсваме с лимонов сок, за да не потъмнеят.

Нарязваме картофите на по-големи парчета и ги варим в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждаме и ги слагаме при ябълката. Прибавяме ситно нарязаните магданозен корен и лук, отцедения фасул и нарязаната чушка.

Отделно смесваме оцета и зехтина с горчицата, мащерката и счукания чесън. Посоляваме на вкус и разбиваме много добре. Заливаме салатата с тази смес и разбъркваме внимателно.

Поднасяме върху листа от зелена салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало