Кулинарни рецепти » Агнешко печено с яйца

 Агнешко печено с яйца

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешко или телешко месо
• 350 г ягорида
• 4 яйца
• 1 пакетче краве масло
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме обезкостеното месо, поръсваме го с червен пипер и сол и го слагаме в пръстен гювеч. След това го намазваме с маслото, напръскваме го с вода и печем в умерена фурна, като от време на време поливаме с изпуснатия от него сок.

Заливаме добре изпеченото месо с разбитите яйца, които сме смесили с изцедения от ягоридата сок. След това слагаме отново във фурната за 1-2 минути, за да се запекат яйцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало