Кулинарни рецепти » Печено агне

 Печено агне

Продукти:

• 1 агне с дреболиите
• 600 г краве масло
• 800 г пресен лук
• 350 г ориз
• 200 г магданоз
• 200 г джоджен
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изваждаме белия и черния дроб, сърцето, шкембето и червата на агнето, измиваме ги много добре и ги сваряваме с малко вода. Оставяме да изстинат и ги нарязваме на дребно.

В дълбок тиган сгорещяваме маслото. Към него прибавяме дребно нарязания лук, ориза, дреболиите и дребно нарязаните магданоз и джоджен. Посоляваме. Сипваме малко от бульона и оставяме сместа да поври, докато набъбне оризът.Пълним агнето с приготвената смес и зашиваме с памучен конец.

След това слагаме в тава, намазваме добре с масло и поръсваме с червения пипер. Печем в умерена фурна, като от време на време обливаме със собствения си сос. За да се изпече по-добре, не слагаме агнето направо върху дъното на тавата, а върху напречно наредени дървени пръчки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало