Кулинарни рецепти » Печено агне

 Печено агне

Продукти:

• 1 агне с дреболиите
• 600 г краве масло
• 800 г пресен лук
• 350 г ориз
• 200 г магданоз
• 200 г джоджен
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изваждаме белия и черния дроб, сърцето, шкембето и червата на агнето, измиваме ги много добре и ги сваряваме с малко вода. Оставяме да изстинат и ги нарязваме на дребно.

В дълбок тиган сгорещяваме маслото. Към него прибавяме дребно нарязания лук, ориза, дреболиите и дребно нарязаните магданоз и джоджен. Посоляваме. Сипваме малко от бульона и оставяме сместа да поври, докато набъбне оризът.Пълним агнето с приготвената смес и зашиваме с памучен конец.

След това слагаме в тава, намазваме добре с масло и поръсваме с червения пипер. Печем в умерена фурна, като от време на време обливаме със собствения си сос. За да се изпече по-добре, не слагаме агнето направо върху дъното на тавата, а върху напречно наредени дървени пръчки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало