Продукти:
• 500 г телешко месо
• 2-3 стръка праз
• 250 г моркови
• 2 патладжана
• 125 г сланина
• 150 г целина
• 1 шепа гъби
• 2 ч. ч. картофено пюре
• 2 ч. л. масло (маргарин)
• 2 ч. л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме месото и зеленчуците (без патладжана) през месомелачка, посоляваме и подправяме с черен пипер. Попарваме патладжаните с вряла вода и ги обелваме.
В намаслено глинено гърне, слагаме на дъното картофеното пюре, върху него - сместа от зеленчуци и месо, а най-отгоре - нарязаните патладжани.
Разпределяме върху ястието нарязаната на кубчета сланина, посипваме с галета и добавяме парченца масло. Слагаме гърнето във фурната и задушаваме до готовност на умерена температура.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...