Продукти: (за 1 порция)
• 100 г кайма
• 2 с.л. нарязан лук
• 2 с.л. прясно мляко
• 1-2 яйца
• краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме каймата с подправките и млякото и оформяме тънко кюфте. Поставяме го в намазано с масло гювече и го разплескваме, така че да покрие освен дъното и част от стените на гювечето.
Печем в умерена фурна до зачервяване. След това счупваме 1-2 яйца в средата на кюфтето и печем до побеляване на белтъка.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...