Продукти: (за 4 порции)
• 1 пъпеш
• 1 бучка краве масло
За плънката:
• 1-2 глави лук
• 200 г смляно овче месо
• 1 ч. ч. ориз
• 50 г бадеми
• 50 г стафиди
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Добавяме каймата и ориза, посоляваме, поръсваме с черния пипер и слагаме бадемите и стафидите. Сипваме малко вода и варим, докато продуктите поомекнат.
Издълбаваме вътрешността на пъпеша и го пълним с приготвената плънка. Слагаме го в голям гювеч и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...