Продукти:
• 700 г агнешко месо
• 300 г агнешки дреболии
• 3-4 глави лук
• 500 г картофи
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. ситно нарязан джоджен
• сол.
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото и го нарязваме на по-едри парчета, а дреболиите нарязваме на ситно. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от олиото. Щом поомекне, го изсипваме в глинен гювеч заедно с мазнината.
Прибавяме месото и дреболиите. Наливаме останалото олио и 1 ч.ч. топла вода, посоляваме и печем в умерена фурна.
Щом месото поомекне, прибавяме картофите, нарязани на филийки, и доматите, нарязани на кубчета. Продължаваме да печем, докато месото и картофите омекнат напълно. Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...