Кулинарни рецепти » Георгьовско печено агне

 Георгьовско печено агне

Продукти:

• 1 малко агне (около 5-6 кг)
• 2 кг агнешки дреболии
• 300 г ориз
• 2 връзки лапад
• 2 връзки магданоз
• 2 стръка праз (или 2 връзки зелен лук)
• 250 г краве масло
• 1 връзка джоджен
• 1 с.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме агнето, отцеждаме го и осоляваме отвън и отвътре. Почистваме дреболиите, измиваме ги добре и сваряваме, а черния дроб попарваме с вряща подсолена вода, след което накълцваме на дребни парчета.

Отделно в част от маслото и малко вода задушаваме ситно нарязания праз заедно с наситнените лапад, магданоз, джоджен, почистения и измит ориз, солта и част от червения пипер. Задушаваме до омекване на ориза, след което с плънката пълним подготвеното агне и зашиваме отвора.

Цялото агне покриваме с булото, намазваме с останалото масло и поръсваме с останалия червен пипер. Поставяме в тава върху дъсчици или клонки от вишна (без листа) и заливаме с топла вода. Печем в умерена фурна или пещ до готовност - не по-малко от 2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало