Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг свинско месо
• 2 с.л. олио
• 3 глави лук
• 2 сухи червени чушки
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, слагаме го в тавичка, наливаме олиото и запичаме в умерена фурна.
Щом месото поомекне, прибавяме нарязания на люспи лук, черния пипер и чушките. Посоляваме на вкус, наливаме 1 к.ч. топла вода и без да разбъркваме слагаме във фурната. Печем при умерена температура, като периодично раздрусваме тавата.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...