Продукти: (за 2 порции)
• 250 г телешко филе
• 100 г печурки
• половин лимон
• 20 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме почистените и нарязани гъби в част от мазнината, докато течността се изпари. Прибавяме малко сол.
Нарязваме филето на два шницела, които леко начукваме. Посоляваме и поръсваме с лимонов сок. Всеки шницел поставяме в отделно фолио.
Върху шницелите разпределяме задушените гъби и останалото масло. След това завиваме добре шницелите във фолиото /като бонбон/.
Слагаме ги в тавичка, наливаме малко топла вода и печем около 40 мин в предварително загрята фурна.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...