Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг агнешко месо от плешката или от бута
• 1 кг картофи
• 3-4 с.л. олио
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме агнешката плешка или бутче и го слагаме да се вари в широка тенджера с малко вода. Като възври водата, посоляваме месото. Варим, докато месото полуомекне, след това го изваждаме в тавичка.
Изчистваме картофите, нарязваме ги на колелца и ги нареждаме около месото. Наливаме водата, в която е вряло месото, опитваме на сол, поръсваме с червен пипер картофите и месото, поливаме с 3-4 с.л. олио и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....