Кулинарни рецепти » Праз с кайма

 Праз с кайма

Продукти:

• 500 г кайма
• 5-6 стръка праз
• половин глава целина заедно с листата
• 50 мл доматен сок
• 1 морков
• 200 г гъби
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• олио
• вегета на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно и задушаваме в олиото и малко водичка. Прибавяме настъргания морков и нарязаните гъби. Щом се задушат, слагаме каймата.

Продължаваме да задушаваме, докато остане на мазнина, тогава слагаме червения пипер, доматения сок и подправяме с вегета. Поръсваме с черен пипер и нарязаната целина.

Разбъркваме и изсипваме в тавичка, като по желание слагаме и люта чушка. Запичаме, докато омекне целината и ястието остане на мазнина.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало