Кулинарни рецепти » Праз с кайма

 Праз с кайма

Продукти:

• 500 г кайма
• 5-6 стръка праз
• половин глава целина заедно с листата
• 50 мл доматен сок
• 1 морков
• 200 г гъби
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• олио
• вегета на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно и задушаваме в олиото и малко водичка. Прибавяме настъргания морков и нарязаните гъби. Щом се задушат, слагаме каймата.

Продължаваме да задушаваме, докато остане на мазнина, тогава слагаме червения пипер, доматения сок и подправяме с вегета. Поръсваме с черен пипер и нарязаната целина.

Разбъркваме и изсипваме в тавичка, като по желание слагаме и люта чушка. Запичаме, докато омекне целината и ястието остане на мазнина.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало