Кулинарни рецепти » Пълнено свинско

 Пълнено свинско

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свинско филе
• 2 парчета шунка
• 100 г кашкавал
• 4 резенчета бекон
• 2 големи глави лук
• 150 мл коняк (шери)
• мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме филето по дължина на две. В двете парчета оформяме “джобове” за пълнене. Посоляваме.

Нарязваме шунката и кашкавала на пръчици и ги нареждаме като плънка в джобовете. Поръсваме отгоре с мащерка и завиваме ролца, които завързваме с връв напряко.

Запичаме ги в тавичка върху слой от лук, като покриваме филето с резенчетата бекон и заливаме всичко това с вино.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало