Кулинарни рецепти » Кавърма с пресен лук

 Кавърма с пресен лук

Прoдукти:

• 1 агнешко бутче (около 2 кг)
• половин пакетче краве масло
• 3-4 с.л олио
• 5-6 стръка праз
• 6-7 връзки зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 стръкче чубрица
• 4-5 пиперки
• няколко червени домата
• 1-2 дафинови листа
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бутчето, нарязваме го на малки парчета и го пържим в смес от олиото и маслото. Щом се позапържи, сипваме ситно нарязания лук и продължаваме да пържим, докато лука поомекне. След това прибавяме нарязаните праз и пиперки, посоляваме, слагаме подправките и разбъркваме.

Прехвърляме сместа в глинен съд, наливаме малко топла вода и нареждаме отгоре нарязаните на кръгчета домати. Захлупваме и печем 1 час в умерено загрята фурна.

Автор: Иванка Анкова

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало