Кулинарни рецепти » Картофен накип

 Картофен накип

Продукти: (за 5 порции)

• 10 картофа
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.

Разбиваме омекналото масло на пяна. Прибавяме един по един жълтъците. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме картофите и брашното и накрая – лъжица по лъжица разбитите на гъст сняг белтъци.

Изсипваме в намаслена тавичка и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало