Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• 1 бучка краве масло
• 1 глава лук
• 1 яйце
• ситно нарязан магданоз
• 1 ч. ч. разбито кисело мляко
• 1 к.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и пънчетата на гъбите. Задушаваме ги в малко масло. Щом се изпари водата, прибавяме разбитото яйце, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре и дръпваме от огъня.
Кипваме шапчиците в подсолена вода за 5 мин, отцеждаме и ги нареждаме в намаслена тавичка. Пълним всяка с приготвената плънка. Заливаме със смес от киселото и прясното мляко. Запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...