Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• 1 бучка краве масло
• 1 глава лук
• 1 яйце
• ситно нарязан магданоз
• 1 ч. ч. разбито кисело мляко
• 1 к.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и пънчетата на гъбите. Задушаваме ги в малко масло. Щом се изпари водата, прибавяме разбитото яйце, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре и дръпваме от огъня.
Кипваме шапчиците в подсолена вода за 5 мин, отцеждаме и ги нареждаме в намаслена тавичка. Пълним всяка с приготвената плънка. Заливаме със смес от киселото и прясното мляко. Запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...