Продукти: (за 4-5 порции)
• 0,5 кг патладжани
• 250 г сирене
• 7 яйца
• 75 г мазнина
• 2 червени чушки
• 1 глава лук
• 1/2 връзка магданоз
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги наситняваме. Разбъркваме ги със сиренето.
В 2/3 от мазнината задушаваме нарязаните на ситно лук и чушки. Прибавяме патладжаните, чукваме в тази смес 2 яйца, подправяме с магданоз и сол, разбъркваме и я разпределяме в 4 гювечета, в които сме сложили и останалата мазнина.
Запичаме 10 мин в умерена фурна, чукваме във всяко гювече по едно яйце, изключваме фурната и печем, докато яйцата се забулят, като внимаваме жълтъците да останат сочни.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...