Продукти: (за 4 порции)
• 8 чушки
• 3-4 моркова
• 200 г сирене
• 1-2 с.л. олио
• 2 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме морковите и ги задушаваме в олиото и малко вода. Отстраняваме от огъня и смесваме с натрошеното сирене, разбитите яйца и черен пипер.
Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семената и леко посоляваме. Пълним ги с приготвената смес, нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с малко олио и запичаме в умерена фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...