Кулинарни рецепти » Имамбаялдъ

 Имамбаялдъ

Продукти: (за 5-6 порции)

• 3-4 патлажана
• 3-4 домата
• 2-3 чушки
• 2-3 моркова
• 2-3 парчета керевиз
• 2-3 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 100 мл олио
• 1-2 сухара
• 1 ч.л. захар
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

По цялата дължина на патлажаните през един пръст обелваме ленти с ширина, приблизително равна на необелените ивици. На мястото на обелените ивици правим разрези. Оставяме патлажаните във вода със сол, за да се изкиснат и да излезе горчивината им. След изкисването ги задушаваме, но не много. Леко посоляваме.

В същата мазнина задушаваме лука, морковите, керевиза, нарязаните чушки и чесъна на скилидки заедно с част от доматите и нарязания на дребно магданоз. Посоляваме така приготвената плънка и пълним патлажаните през разрезите, направени в обелените ивици.

Напълнените патлажани нареждаме в тавичка, като на всеки патлажан слагаме отгоре кръг от червен домат, поръсен със сухар, щипка захар и магданоз. Печем ги на фурна, залети с малко вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало