Кулинарни рецепти » Пълнени домати с кашкавален сос

 Пълнени домати с кашкавален сос

Продукти:

• 8 големи домата
• 3 равни с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 1 ч.л. черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме доматите, отрязваме им капачета, издълбаваме ги и леко ги посоляваме.

Запържваме брашното в сгорещеното олио и наливаме мляко, колкото да получим средно гъст сос. Прибавяме нарязаната вътрешност на доматите и черния пипер и варим десетина минути.

Сваляме от огъня, сипваме настъргания кашкавал и последователно прибавяме наситнения магданоз, разбитите жълтъци и накрая разбитите на гъст сняг белтъци.

Пълним доматите със соса, нареждаме ги в намаслена тавичка и ги заливаме с останалия сос. Печем 20-25 мин в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало