Продукти:
• 2 кофички кисело мляко
• 2 яйца
• 2 с.л. желатин
• 1 ч.ч. захар
• 7-8 бишкоти
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 1 с.л. стафиди
• 300 г кайсии
• 100 г сини сливи
Начин на приготвяне:
Слагаме желатина в малко вода и го разтваряме на водна баня. Разбиваме яйцата с киселото мляко и захарта и прибавяме разтворения желатин. Загряваме за малко сместа на слаб огън.
В намаслена тавичка нареждаме кайсиите, които сме почистили от костилките и сме разрязали наполовина. Върху кайсиите нареждаме бишкотите. Прибавяме към желатиновата смес смлените орехи, ситно нарязаните сливи и бишкотите. Разбъркваме и изсипваме сместа върху бишкотите.
Оставяме парфето да желира в хладилника. След това го обръшаме в широка чиния и го нарязваме на парчета.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...