Продукти: (за 4 порции)
• 1,2 кг картофи
• 50 г краве масло
• 2 твърдо сварени жълтъка
• 100 г кашкавал
• 1/2 кофичка сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, издълбаваме ги и ги нареждаме в намаслена тавичка. Посоляваме и печем в умерена фурна.
Издълбаното от картофите смесваме с натрошените жълтъци, част от настъргания кашкавал, сметаната и маслото. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Напълваме опечените картофи с така приготвената смес. Поръсваме с останалия настърган кашкавал и отново запичаме.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...