Продукти: (за 5 порции)
• 750 г картофи
• 4-5 моркова
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 3 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на филийки.
В половината от олиото задушаваме до омекване морковите, нарязани на кубчета или кръгчета, и ситно нарязания лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нареждаме половината от картофите в намаслена тавичка, а върху тях разстиламе морковите. Отгоре нареждаме останалите картофи. Поръсваме ястието с останалата мазнина и го заливаме с прясното мляко, в което сме разбили яйцата. Посоляваме.
Печем мусаката в силна фурна, докато се зачерви.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...