Продукти: (за 4 порции)
• 8 по-едри домата
• 2-3 с.л. масло
• 2 равни с.л. брашно
• 250 мл прясно мляко
• 50 г настърган кашкавал
• 100 г краве сирене
• 4 яйца
• сол, щипка захар, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрязваме по-дълбоки капачета на доматите и внимателно издълбаваме меката част. Пасираме я и подправяме със сол, захар и черен пипер.
Правим светла запръжка от 2 с.л. брашно и маслото, която разреждаме с бъркане с хладкото мляко. Прибавяме с бъркане пасираната вътрешност на доматите и готвим, докато получим гладък сос. Сваляме от котлона, слагаме настъргания кашкавал, по-едро натрошеното сирене и подправките. Когато сместа поизстине, прибавяме разбитите яйца.
С тази смес пълним издълбаните домати, нареждаме ги в намаслена тавичка, отгоре заливаме с останалата част от плънката и печем в умерена фурна.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...