Продукти:
• 5 големи картофа
• 250 г топено сирене
• 1 твърдо сварено яйце
• 3 стръка пресен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме, обелваме и разрязваме надлъжно картофите на две половини, които издълбаваме.
Смесваме издълбаното количество с топеното сирене, пасирания жълтък, много ситно нарязаните лук и белтък. Подправяме с черен пипер и сол. Разбъркваме и пълним със сместа издълбаните половинки.
Нареждаме ги в намаслена тава и запичаме във фурна, докато горния слой леко покафенее.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...