Продукти: (за 6 порции)
• 6 бекаса
• 3 глави лук
• 1 корен пащърнак
• 1 глава целина
• 1 корен магданоз
• 1 морков
• 1 дафинов лист
• 1,5 ч.ч. червено вино
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1-2 филии сух бял хляб
• черен пипер, бахар, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме бекасите отвътре и отвън със сол и черен пипер, намазваме ги леко с масло и запичаме във фурната. После отделяме кожата, шийките и краката, счукваме ги във хаванче на каша, и ги запържваме в сгорещено масло заедно със ситно нарязаните лук, пащърнак, морков, целина и магданозен корен.
Задушаваме всичко, токато зеленчуците омекнат. Сипваме виното, слагаме дафиновия лист, 2-3 зърна бахар и 5-6 зърна черен пипер, посоляваме и варим сместа около 1 час. Прибавяме запръжка, приготвена от 1 с.л. масло и леко препеченото брашно, и доваряваме.
Накрая прецеждаме сместа през сито, като претриваме зеленчуците. Разрязваме бекасите на половинки, нареждаме ги в широка чиния за сервиране, украсяваме с пържени хлебни кубчета и заливаме с приготвения сос.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...