Кулинарни рецепти » Гъска рагу

 Гъска рагу

Продукти: (за 8 порции)

• 1 гъска
• 200 г краве масло или 1 ч.ч. олио
• 1 връзка корени за супа
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• черен и червен пипер
• 3-4 зърна бахар
• 2 дафинови листа
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита гъска нарязваме на порции, които пържим в сгорещената мазнина. Добавяме изчистените и нарязани на парченца корени за супа, както и подправките.

Щом зеленчукът омекне, поръсваме с брашно и червен пипер, наливаме топла вода и задушаваме, докато месото омекне добре. Доливаме виното.

Полученият сос прецеждаме през марля, подправяме с бучка масло и сокът от 1 лимон.

Подреждаме порциите месо върху подложка от картофено пюре или задушен ориз и заливаме със соса.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало