Продукти: (за 4 порции)
• 600 г пилешко филе
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. брашно
• 100 г маргарин
• 1 яйце
• суха чубрица
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме ориза във вряла вода и го отцеждаме. Смиламе пилешкото месо и го смесваме с ориза. Прибавяме яйцето, подправяме с чубрица и сол, омесваме и оформяме кюфтета. Варим кюфтетата 30 мин в подсолена вода.
Отделно запържваме брашното в сгорещения маргарин и разреждаме със студеното мляко. Възвираме, пускаме кюфтетата в соса и готвим още десетина минути. Накрая подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...