Кулинарни рецепти » Гълъби по манастирски

 Гълъби по манастирски

Продукти: (за 2 порции)

• 2 гълъба
• 1 к.ч. олио
• 300 г арпаджик
• 300 г гъби
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме изчистените гълъби отвън и отвътре и поръсваме с черен пипер. Пържим ги в сгорещеното олио, докато се позачервят.

Прибавяме арпаджика и също го запържваме. След това запържваме нарязаните на ивички гъби. Накрая наливаме 1 ч.ч. гореща вода, опитваме на сол, похлупваме и варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало