Продукти:
• 250 г кренвирши
• 1 патладжан
• 125 г майонеза
• 3 скилидки чесън
• 1 к.ч. орехови ядки
• магданоз, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кренвиршите на парченца и ги прекарваме през месомелачка заедно с изпечения и обелен патладжан, почистените скилидки чесън и ореховите ядки.
Към получената пюреобразна маса прибавяме 2/3 от майонезата. Подправяме на вкус с лимонов сок и сол, разбъркваме добре и украсяваме с останалата майонеза и листа от магданоз.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...