Кулинарни рецепти » Хайвер от грис и сардела

 Хайвер от грис и сардела

Продукти:

• 100 г сардела от консерва
• 80 г грис
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. вода
• сокът от 1 чимон
• сол

Начин на приготвяне:

Във врящата подсолена вода изсипваме на тънка струя и при непрекъснато разбъркване гриса. Варим, докато се сгъсти.
Прибавяме размитото с малко вода доматено пюре, варим още 5 мин и оставяме сместа да изстине.

Претриваме сарделата през сито, прибавяме я към охладения грис и разбиваме всичко с миксер, като постепенно прибавяме олиото и мазнината от консервата. Подправяме готовия хайвер с лимонов сок и сол, подреждаме го в общо плато или в индивидуални чинийки и украсяваме по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало