Кулинарни рецепти » Хайвер от праз и картофи

 Хайвер от праз и картофи

Продукти:

• 500 г картофи
• 1 стрък праз
• 15-20 маслини
• 4-5 с.л. олио
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и още топли ги намачкваме на пюре. Изчакваме да изстинат и прибавяме настъргания жълтък от яйцето, олиото, ситно нарязаните праз и магданоз.

Подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол и разбъркваме. Изсипваме хайвера в чиния за сервиране и украсяваме с маслините и парченца от белтъка.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало