Кулинарни рецепти » Фаршировани гъби

 Фаршировани гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пресни печурки
• 150 г краве масло
• 3 глави лук
• 100 г натрошено сирене
• 3-4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 домата
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме пънчетата на гъбите и заедно с лука ги нарязваме на дребно. Запържваме ги в половината от маслото, към което сме добавили малко вода и 1 щипка сол.

Щом омекнат, отстраняваме от огъня и ги смесваме с дребно нарязаните домати, 1 твърдо сварено яйце, също нарязано на дребно, натрошеното сирене, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол.

Във всяка гъба капваме по малко разтопено масло и пълним с приготвената смес. Нареждаме напълнените гъби в намазнена тавичка, в която сме сипали 2-3 с.л. подсолена вода, и печем в умерена фурна.

След 5 мин заливаме с останалото разтопено масло и печем още 5 мин. Преди да извадим гъбите от фурната, заливаме с останалите яйца, кото сме разбили с прясното мляко и малко сол. Оставяме ястието във фурната, докато се запече заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало