Кулинарни рецепти » Фаршировани гъби

 Фаршировани гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пресни печурки
• 150 г краве масло
• 3 глави лук
• 100 г натрошено сирене
• 3-4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 домата
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме пънчетата на гъбите и заедно с лука ги нарязваме на дребно. Запържваме ги в половината от маслото, към което сме добавили малко вода и 1 щипка сол.

Щом омекнат, отстраняваме от огъня и ги смесваме с дребно нарязаните домати, 1 твърдо сварено яйце, също нарязано на дребно, натрошеното сирене, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол.

Във всяка гъба капваме по малко разтопено масло и пълним с приготвената смес. Нареждаме напълнените гъби в намазнена тавичка, в която сме сипали 2-3 с.л. подсолена вода, и печем в умерена фурна.

След 5 мин заливаме с останалото разтопено масло и печем още 5 мин. Преди да извадим гъбите от фурната, заливаме с останалите яйца, кото сме разбили с прясното мляко и малко сол. Оставяме ястието във фурната, докато се запече заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало