Продукти:
• 250 г извара
• 1 кофичка отцедено кисело мляко или сметана
• 100 г шунка
• 3 стръка пресен лук
• 1 стрък пресен чесън
• магданоз, черен пипер
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер изварата, заедно с киселото мляко. Подправяме със сол, черен пипер и ким.
Нарязваме лука, чесъна и магданоза на ситно, а шунката - на малки кубчета. Прибавяме всичко към млякото, посоляваме на вкус, разбъркваме и оформяме в подходяща чиния.
Украсяваме с клончета магданоз и репички, нарязани на кръгчета.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...