Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 5 с.л. олио
• 4-5 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 1/2 ч.л. захар
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме пилето от всички страни до зачервяване на кожичката. Заливаме го с 1-2 к.ч. вода и задушаваме, след което изваждаме пилето.
В същата мазнина изпържваме обелените и настъргани домати, поръсваме ги с брашното и разреждаме с виното. Кипваме и връщаме пилето в соса. Посоляваме и задушаваме още 3-4 мин. Подправяме със захар, черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...