Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 5 с.л. олио
• 4-5 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 1/2 ч.л. захар
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме пилето от всички страни до зачервяване на кожичката. Заливаме го с 1-2 к.ч. вода и задушаваме, след което изваждаме пилето.
В същата мазнина изпържваме обелените и настъргани домати, поръсваме ги с брашното и разреждаме с виното. Кипваме и връщаме пилето в соса. Посоляваме и задушаваме още 3-4 мин. Подправяме със захар, черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...