Кулинарни рецепти » Варено пиле с лимон

 Варено пиле с лимон

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 лимон
• 1 морков
• 1 парченце целина
• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 100 г бадеми
• 1 яйце
• 4 с.л. сметана
• 1 к.ч. бяло вино
• 3 глави лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пилето го със сока от половин лимон, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изстискваме втората половинка от лимона в коремната кухина. Слагаме пилето в малка тенджерка, заливаме с вряла вода така, че да бъде потопено, прибавяме зеленчуците и варим на тих огън до омекване. Изваждаме омекналото пиле и го оставяме на топло място.

Изпържваме в разтопеното масло нарязаните на парченца гъби, заливаме с 1 к.ч. пилешки бульон, прибавяме виното, попарените и обелени бадеми и притопляме. Разбиваме сметаната с яйцето, прибавяме на части малко горещ бульон и бием до сгъстяване. Прибавяме гъбената смес и заливаме със соса нарязаното на порции пиле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало