Продукти:
• 2 риби /сафрид, мерлуза, хек/
• 6 картофа
• 4 глави лук
• 2 ч.ч. майонеза
• 2 лимона
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме поотделно картофите и рибата в подсолена вода. Изчакваме да изстинат и ги нарязваме на филийки.
Прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз, майонезата, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре и разпределяме в чинии за сервиране.
Украсяваме с резенчета лимон и листа от магданоз.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...