Продукти:
• 600 г стерилизирани миди
• 100 г стерилизирани гъби
• 200 г майонеза
• 50 г сметана
• 20 г кетчуп
• 200 г ябълки
• 200 г портокали
• 200 г праскови
• 100 г пресни домати
• 5 с.л. оцет
• сол, черен пипер
• магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Нарязваме мидите на 2-3 парчета, заливаме с оцета, поръсваме с черния пипер и ги оставяме в хладилника за 20-30 мин.
Размесваме мидите с нарязаните на лентички гъби, нарязаните на кубчета плодове, майонезата, подправена с кетчупа и сметаната.
Украсяваме с клонки магданоз и кръгчета от домат с мидени ядки върху тях.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...