Продукти:
• 600 г мерлуза
• 2 ябълки
• 5-7 с. л. сметана
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 кисели краставички
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета моркова и целината, заливаме ги със студена вода, посоляваме и оставяме да врят няколко минути. Прибавяме малко лимонов сок и рибата. Варим на тих огън 10 минути. Изваждаме с решетеста лъжица рибата и зеленчуците и ги нарязваме на парчета (обелваме рибата).
Почистваме и обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Поръсваме с лимонов сок. Прибавяме нарязаните кисели краставички, рибата и зеленчуците. Заливаме сместа със сметаната. Поднасяме салатата охладена.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...