Продукти:
• 600 г мерлуза
• 2 ябълки
• 5-7 с. л. сметана
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 кисели краставички
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета моркова и целината, заливаме ги със студена вода, посоляваме и оставяме да врят няколко минути. Прибавяме малко лимонов сок и рибата. Варим на тих огън 10 минути. Изваждаме с решетеста лъжица рибата и зеленчуците и ги нарязваме на парчета (обелваме рибата).
Почистваме и обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Поръсваме с лимонов сок. Прибавяме нарязаните кисели краставички, рибата и зеленчуците. Заливаме сместа със сметаната. Поднасяме салатата охладена.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....