Кулинарни рецепти » Салата от херинга

 Салата от херинга
/Норвегия/

Продукти:

• 2 солени херинги
• 2 яйца
• 1 глава лук
• 3 с.л. оцет
• 1 с.л. маргарин
• 1 ч.л. горчица
• 1 щипка захар
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз

Начин на приготвяне:

Изкисваме добре рибата, след което отстраняваме кожата и костите. Нарязваме я на не много малки кубчета.

Нарязваме лука на ситно и леко го задушаваме в маргарина. Прибавяме разбитите с оцета яйца и бъркаме, докато сместа се посгъсти. Подправяме с горчица и захар и отстраняваме от огъня.

Заливаме рибата с изстиналия сос, подреждаме наоколо нарязаните на филийки твърдо сварени яйца, украсяваме с клончета магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало