Продукти:
• 2-3 моркова
• 1 глава целина
• 1 глава червено цвекло
• 200 г зелен фасул
• 1/2 ч.ч. зрял фасул
• 1 консерва риба
• 1 опаковка майонеза
• 2 твърдо сварени яйца
• 100 г кашкавал
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме поотделно в подсолена вода морковите, целината, цвеклото, зеления и зрелия фасул . Отцеждаме и нарязваме сварения зеленчук на дребни кубчета и прибавяме към него рибата.
Разбъркваме добре сместа и я заливаме с майонезата. Украсяваме салатата с нарязаните на колелца твърдо сварени яйца, ромбчета от кашкавала и стръкчета магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...